neděle 13. prosince 2015

Review #6 Sara Shepard - Smrtelné

Ahojky,
a je tu zase recenze! Jej. Dnes je to zase na další sérii a tentokrát od Sary Shepard. Mnoho z vás to zná jako seriál (Pretty Little Liars) a já se rozhodla, že když už se dívám na ten seriál, tak si přečtu i knižní předlohu. A světě div se dneska (4.12.) jsem dočetla poslední díl, co je česky, ale nechci si míchat jazyky, tak počkám až poslední dva díly česky vyjdou a konečně sérii dočtu. Celkem se těch 14, co mám za sebou, táhne. Někdy musím vzpomínat, co bylo v předchozím, protože mezitím přečtu tolik knížek, že to zapomenu. No, tak jdem to!

Název: Smrtelné

Originální název: Deadly

Série: Roztomilé malé lhářky #14

Autor: Sara Shepard

Žánr: drama, romance

Nakladatelství: BB Art

Počet stran: 238

Rok vydání: 2015

Hodnocení na Goodreads: 4,08/5

Anotace: Každá hra je legrační…
Spencer, Hanna, Emily a Aria mohou jen přihlížet, jak se jejich tajemství derou na světlo světa – od těch nejmenších přešlapů po hrůzné zločiny. Teď se jejich životy bortí jeden po druhém. Spencer vyhodili z Princetonu. Hanna ztratila místo v tátově kampani – i v jeho srdci. Emily se ocitla na chodníku. A Aria? Tu možná čeká vyhoštění ze země. Díky tajemné A. přišly holky úplně o všechno – kromě holých životů. Přesto s nimi ještě neskončila. Pokud její smrtelný plán vyjde, vyzradí nám roztomilé malé lhářky svou poslední lež…




Všechno se zase jako, když odjely na výlet na výletní loď. A je všude, kam se hnou. Na začátku knihy je Noel v nemocnici potom, co na něj zaútočila A. Hanna řekne Mikeovi pravdu o všem. Lhářky se dostanou na policejní stanici, kde chtějí zatknout za jejich trestné činy, ale ony všechno prozradí o A. Tak je pustí a dají je pod ochranu a začínají pracovat na tom, kdo je A. Ale všechno se otočí proti nim a lhářky zatknou za vraždu Tabithy... Dostanou je z vazby na kauci, ale nesmí vyjít z domu po celé dny. Jednou se tajně se setkají a zjistí strašnou pravdu...


Jako každá kniha od Sary Shepard tahle byla úžasná a plná tajemství a zvratů. Někdy je až do očí bijící kdo je A, ale člověk to nevidí... Jo, přesně tak to je v jejích knihách. Máme to přímo pod nosem, ale stejně to v tom nevidíme. To mi přijde na té sérii originální a celkově je ta série originální. Mám jo hodně ráda, i když velmi složitě propletená, ale pomalu se rozplétá, ale kdo ví, jestli na konci nebude jedno velké BUM! a skočí to jinak než čekáme. Velmi nepředvídatelné. Prostě knížky os Sary Shepard miluju. A není jim skoro, co vytknout.


Obálka je jednoduše skvělá. Oproti tomu ta originální je opravdu hnusná, fakt nemůžu si pomoct připadá mi taková vyblitá a nijaká. Prostě ne. Ale co se moc zezadu nelíbí je, jak tam jsou všechny předcházející knihy, protože je to takový zvláštní (navíc, chci vidět, jak se jim tam vejdou ty, co ještě zbývají) a to se mi moc nelíbí, ale jinak obálka nemá chybu. A co se týče textu, tak je všechno tip ťop. Jedinou chybu jsem neviděla. Fakt super kniha.


Všechny postavy se v průběhu série vyvíjí a mění a stávají se odolnějšími. Je to radost číst. I ,když ne všechny postavy se vydají na dobrou cestu, tak to stojí za to a rozhodně doporučuji si celou sérii přečíst. Já si jí úplně zamilovala a to přesto, že nemám ráda podobný žánr, takže je to u mě úspěch. Rozhodně doporučuju kouknout i na druhou sérii od Sary Hra lží. Má poutavý, i když zdlouhavý styl psaní a v podstatě se v tý knížce nic moc nedozvíte, tak moc chcete vědět, jak to skončí.


Plusy:
- obálka
- děj
- postavy
- originalita
- vývoj postav
- překvapení na každém rohu
- bezchybnost textu
- spletitost děje

Mínusy:
- obálka zezadu

Proto tahle knížka dostává, co si zaslouží a to dost oprávněně. Velmi se těším na další díl. Tuhle sérii jsem si opravdu hodně zamilovala a nemůžu se dočkat až zjistím, kdo je A. Je opravdu na co se těšit. Jelikož stíhám přečíst docela dost knížek, tak přemýšlím, že budu dávat i recenze víckrát do týdne. Ještě to ale není jistý, ale je opravdu na co se těšit.
A nakonec je tu počet hvězdiček, co si knížka zaslouží.

Žádné komentáře:

Okomentovat